Lähetä käsikirjoitus

Vuonna 1872 perustettu Gummerus on Suomen vanhin yleiskustantamo. Toteutamme edelleen perustajamme Kaarle Jaakko Gummeruksen alkuperäistä visiota julkaista kirjallisuutta ”huviksi ja hyödyksi”. Omaperäiset ja uskaliaat kustannuspäätökset ovat aina olleet Gummeruksen toiminnan ydin. Etsimme jatkuvasti uusia lahjakkaita kirjoittajia, ja otamme mielellämme vastaan laadukkaita ja omintakeisia käsikirjoituksia.

Kaikki meille saapuneet käsikirjoitukset luetaan. Saat vastauksen sähköpostitse 1–3 kuukauden sisällä, mutta emme valitettavasti voi antaa henkilökohtaista palautetta käsikirjoituksista, jotka eivät sovellu kustannusohjelmaamme.

Julkaisemme kauno- ja tietokirjallisuutta. Uudet kotimaiset lastenkirjat eivät sisälly kustannusohjelmaamme.

Näin lähetät käsikirjoituksen

Kaunokirjallisuuden osalta otamme vastaan mahdollisimman valmiita käsikirjoituksia. Tietokirjallisuuden osalta pystymme arvioimaan kirjaideaa synopsiksen ja tekstinäytteen pohjalta.  

Lähetä käsikirjoitus/kirjaidea yhtenä tiedostona ja käytä siinä selkeää kirjaisinkokoa (12) ja kunnollisia rivivälejä (1,5). Järjestelmämme vastaanottaa doc-, docx-, pdf- ja open office -formaatteja. 

Liitä käsikirjoitukseesi saatekirje, josta selviävät oma nimesi ja yhteystietosi.

Odotathan, että saat vastauksen käsikirjoituksestasi ennen kuin tarjoat sitä uudestaan muokattuna. 

Lähetä käsikirjoitus -lomakkeelle


Tietosuoja

Täyttämällä lomakkeen tietosi tallentuvat käsikirjoitusrekisteriimme. Tietoja säilytetään vain käsikirjoitusten käsittelyyn eikä niitä luovuteta eteenpäin. Käsikirjoituksen lähettäjällä on oikeus tarkistaa häntä koskevat tiedot rekisterissämme ja halutessaan oikaista tai poistattaa tiedot. Tarkistuspyyntö on tehtävä sähköpostitse (info@gummerus.fi).

Tietosuojaseloste