Tiedotteet

Tunnelmalliset joulukertomukset nyt lukijoiden toiveesta kovissa kansissa – Puuvillatehtaan joulutarinat (Gummerus) ilmestyy Turun kirjamessuilla

Tunnelmalliset joulukertomukset nyt lukijoiden toiveesta kovissa kansissa – Puuvillatehtaan joulutarinat (Gummerus) ilmestyy Turun kirjamessuilla

03.10.2024

Historiallisen romantiikan kuningattaren Ann-Christin Antellin hurmaavat Puuvillatehdas-trilogian maailmaan sijoittuvat joulutarinat julkaistaan painettuna yhteisniteenä lukijoiden toiveesta. Mukana ovat ääni- ja e-kirjoina ilmestyneet Joulu Örndahlin ruukissa (2022) ja Loviisan joulu (2023) sekä täysin uusi tarina Joulu Falken linnassa. Puuvillatehtaan joulutarinat (Gummerus) ilmestyy huomenna perjantaina 4.10. Turun kirjamessuilla.

Talvisotajouluun sijoittuva Joulu Falken linnassa on kertomus Puuvillatehtaan kilpailijasta tutusta Paula Falkesta. Tarinassa Paula pakenee joulukuussa 1939 poikansa ja Jenny-mummin kanssa Turusta sotaa anoppinsa kartanoon Littoisiin. 

Loviisan joulu kertoo merikapteenin rouva Loviisa Helinistä, joka odottaa idyllisessä Naantalissa miestään kotiin vuonna 1865. Joulu Örndahlin ruukissa vie lukijan vuoteen 1896. Siinä ruukinpatruunan ottotytär Martta Barker valmistautuu jouluun joen rannalla, tammimetsien keskellä.

Tunnelmalliset kertomukset herättävät henkiin joulun perinteet ja sanoman. Ystävät, sukulaiset, tutut ja tuntemattomat kokoontuvat yhteen, kauniisti kirjaillut juhlaliinat silitetään, vähävaraisia muistetaan ja ruokapöytä katetaan. Nämä tarinat julistavat joulurauhaa.

Kuusi oli koristeltu tähdillä, hopeankiiltävillä kiteillä ja värikkäillä baijerilaisilla lasipalloilla. Hienolla pöytäliinalla ruokavadit höyrysivät lukuisia herkkuja. Korkeat kristallimaljat olivat täynnä punaisia omenoita ja pähkinöitä. Paula astui Olavin kanssa viimeisten joukossa saliin, ja hänet valtasi lämmin olo. Huoneessa oli joulun harras ja rauhallinen tunnelma.

Kirjailija Ann-Christin Antellista on nopeasti tullut historiallisen romantiikan kärkinimi. Puuvillatehdas-kirjat ovat myyneet pian yhteensä 200 000 kappaletta. Ne ovat vakuuttaneet niin kriitikot kuin lukijat elävällä ajankuvalla ja koukuttavuudellaan. Puuvillatehdas-kirjojen käännösoikeudet on myyty jo Ruotsiin, Tanskaan, Islantiin, Ranskaan ja Hollantiin.

Ann-Christin Antell: Puuvillatehtaan joulutarinat
272 sivua
Sisältää kolme joulutarinaa. Loviisan joulu ja Joulu Örndahlin ruukissa ilmestyneet ääni- ja e-kirjoina. Joulu Falken linnassa ilmestyy ääni- ja e-kirjana 28.11., lukija: Sanna Majuri

Lisätietoja sekä haastattelu-, arvostelukappale- ja kuvapyynnöt:

Pauliina Pietilä, tuottaja, p. 040 779 2942, pauliina.pietila@gummerus.fi 

Takaisin blogiin