Tiedotteet

Ennakkotiedote: Rakkaus roihahtaa sinfoniaorkesterin kulisseissa – Espanjalainen alkusoitto ilmestyy 11.6.

Ennakkotiedote: Rakkaus roihahtaa sinfoniaorkesterin kulisseissa – Espanjalainen alkusoitto ilmestyy 11.6.

13.05.2024

Suomalaisviulisti Ninni rakastuu espanjalaiseen kontrabasistiin Javieriin kesän romanttisimmassa lukukokemuksessa. Oululaisen Terhi Kontion Espanjalainen alkusoitto (Gummerus) ilmestyy 11.6. ja aloittaa Sydänten sinfonia -sarjan.

”Ninnin vasen ranne huojui laveassa vibratossa, vaikka hän oli jo nostanut jousen viulunsa kieleltä. Pianon viimeinen sointu viipyili hetken ilmassa, sitten sammui. Ninni avasi silmänsä ja hengitti hitaasti ulos. Kului tovi, ennen kuin hän oli takaisin hetkessä”

Suomalaisessa sinfoniaorkesterissa soittavaa Ninniä turhauttaa: tuore ex-poikaystävä ei osaa päästää irti, ja oikutteleva kapellimestari vaatii aina vain enemmän ja enemmän. Kun orkesteriin saapuu vierailevaksi kontabasistiksi tyrmäävän komea Javier, Ninni päättää tarttua tilaisuuteen.

Mies tuntuu kuitenkin salailevan jotakin. Miksi hän häipyy pitkiksi ajoiksi selvittelemään perheeseensä liittyviä asioita, joita ei suostu avaamaan enempää? Löytyykö totuus Madridin kuumilta kadulta?

Espanjalainen alkusoitto on sykähdyttävä sekoitus musiikkia, suuria tunteita ja perhesalaisuuksia. Romaani avaa ihanan, eri puolille Eurooppaa musiikin ja rakkauden perässä vievän Sydänten sinfonia -sarjan.

Espanjassakin asunut oululainen kirjailija Terhi Kontio laatii työkseen ajanvietetehtäviä ja opettaa espanjaa, minkä lisäksi hänellä on tutkinto musiikkitieteestä. Kirjan riveiltä välittyy syvä rakkaus musiikkia kohtaan.

”Napakat pianolla soitetut intervallit kaikuivat olohuoneesta, kun Ninni palasi keittiöön. Javier istui silmät kiinni ja keskittyi kuuntelemaan. Orkesteri yhtyi ponnekkaasti pianon alkusoittoon, ja pian saksofoni aloitti melodian. Ninni pidätti hengitystään. 
---
Javier avasi silmänsä ja katsoi Ninniä. Hän ei sanonut mitään – naputteli vain sormellaan sävelmän tahtiin. Ninni huomasi, että mies oli oitis osa sävellystä.” 

Terhi Kontio: Espanjalainen alkusoitto (Gummerus)
279 sivua
Ilmestyy 11.6. painettuna, e- ja äänikirjana, lukija Heljä Heikkinen

Kuuntele Espanjalaisen alkusoiton virallinen soittolista Spotifysta

Lisätietoja sekä haastattelu-, arvostelukappale- ja kuvapyynnöt:

Pauliina Pietilä, tuottaja, p. 040 779 2942, pauliina.pietila@gummerus.fi

Takaisin blogiin