Tiedotteet

Ennakkotiedote: Miten tavallisesta naisesta tulee vuorikiipeilijä ennakkoluulojen ja odotusten ristitulessa? Suuri huiputus ilmestyy 19.6.

Ennakkotiedote: Miten tavallisesta naisesta tulee vuorikiipeilijä ennakkoluulojen ja odotusten ristitulessa? Suuri huiputus ilmestyy 19.6.

22.05.2024

Janiina Lammin esikoiskirja Suuri huiputus (Gummerus) on samaistuttava, rehellinen ja inspiroiva tositarina suuren unelman toteuttamisesta – ja sen hinnasta. Suuri huiputus ilmestyy ääni- ja e-kirjana 19.6.

“Aamuvarhainen aurinko saa kallion syissä piilottelevan kiilteen kimaltamaan. Maisema hehkuu pastelliprisman sävyissä kuin yksisarvisen varsan turkki. Olisin näkymästä hurmaantunut, jos kaikki ei olisi kerta kaikkisen päin helvettiä.”

Kuinka eron jälkeen töihin suruaan hukuttavasta, pienen lapsen äidistä tulee vuorikiipeilijä? Miten yhdistää vaativa työura ja osa-aikayksinhuoltajuus vaativaan harjoitteluun? Entä miten vuorikiipeilyä treenataan maassa, jossa ei ole yhtään vuoria ja millaista somevihaa vuorikiipeilijäksi ryhtyvä äiti joutuu kohtaamaan? 

Janiina Lammin Suuri huiputus kertoo rehellisesti, millaista vuorikiipeilyn harjoittelu oikeasti on ja mitä se henkisesti vaatii. Samalla se on modernin naisen kasvutarina elämänmuutoksesta, rakkaudesta sekä naisen ja äidin ahtaista rooleista.

“Kuulostelin uutta päivää tervehtivien lintujen ääniä ja hiljaista kohinaa sisälläni. Ei ollut keinoa varmistaa, ettei mitään sattuisi. Se ei kuitenkaan ollut syy jättää tekemättä. Sellaista mallia en halunnut lapselleni antaa. Kun aurinko lopulta nousi kokonaan esiin taivaanrannan takaa, sen mukana saapui rauha, joka kietoutui ympärilleni kuin lämmin viltti. Olin valmis.”

Kirjailija Janiina Lammi on Helsingissä asuva intohimoinen seikkailija ja pääomasijoitusyhtiö Vendep Capitalin sijoitusjohtaja. Hän on kirjoittanut Vuorenvalloitus-blogiaan vuodesta 2014. Seuraavaksi Lammi lähtee valloittamaan vuoria Ecuadoriin. Lue lisää: https://janiina.fi/

Janiina Lammi: Suuri huiputus
Ilmestyy e- ja äänikirjana 19.6., lukija: Elina Varjomäki

Lisätietoja sekä haastattelu-, arvostelukappale- ja kuvapyynnöt:

Pauliina Pietilä, tuottaja, p. 040 779 2942, pauliina.pietila@gummerus.fi

Takaisin blogiin