Tiedotteet

ENNAKKOTIEDOTE: Antti Röngän romaani sanoittaa omat rajat rikkovaa kiltteyttä ja milleniaalisukupolven ahdistusta

ENNAKKOTIEDOTE: Antti Röngän romaani sanoittaa omat rajat rikkovaa kiltteyttä ja milleniaalisukupolven ahdistusta

17.06.2024

Antti Rönkä nousi kotimaisen kaunokirjallisuuden kiinnostavimpien nimien joukkoon jo esikoisteoksellaan Jalat ilmassa (Gummerus, 2019). Lahjakkaan prosaistin kolmas romaani Kiltti poika (Gummerus) kuvaa milleniaalisukupolven yksinäisyyttä ja alati yltyvää ahdistusta. Omakohtaisista aineksista ammentava teos ilmestyy 26.8.

Rönkä listaa muun muassa ilmastokriisin, ympäristötuhojen, sotien ja käynnissä olevien valtavien murrosten aiheuttavan ahdistusta nuorissa aikuisissa. ”Kun nämä yhdistyvät yksinäisyyteen ja turhauttavaan tunteeseen siitä, voiko mihinkään vaikuttaa ja miten maailmaan pitäisi osallistua, herää monissa väreilevää levottomuutta”, hän toteaa.

Kiltti poika kertoo nuoresta aikuisesta, joka on kasvanut kiltiksi, suostunut kaikkeen ja miellyttänyt jokaista. Kunnes yhtenä hämäränä viikonloppuna kaikki alkaa purkautua.

”Kiltteys on hyvä asia niin kauan kun ihminen on riittävän vahva pitämään omista rajoista kiinni ja tietää aidosti, mitä itse haluaa. Jos kiltteys menee yli näiden rajojen, se muuttuu miellyttämiseksi ja jopa teeskentelyksi tai itseään vastaan tekemiseksi”, Antti Rönkä sanoo.

Antti Rönkä (s. 1996) on Vääksystä kotoisin oleva kirjailija, joka kuvaa omakohtaisissa teoksissaan aikamme ongelmia ja niiden kanssa elämistä. Häneltä on ilmestynyt romaanit Jalat ilmassa ja Nocturno 21:07 sekä kirjeenvaihtokirja Silloin tällöin onnellinen yhdessä isänsä Petri Tammisen kanssa

Antti Rönkä: Kiltti poika
ilmestyy 26.8.2024

Takaisin blogiin