Ajankohtaista

Mia Myllymäen Huomistarhuri on Tähtivaeltaja-palkinnon ehdokkaana

Mia Myllymäen Huomistarhuri on Tähtivaeltaja-palkinnon ehdokkaana

09.02.2024

Mia Myllymäen lähitulevaisuuteen sijoittuva Huomistarhuri-romaani on valittua ainoana kotimaisena kaunokirjana Tähtivaeltaja-palkinnon ehdokaskirjaksi. Helsingin Science Fiction Seura ry:n luotsaama palkinto luovutetaan edellisvuoden parhaalle Suomessa ilmestyneelle tieteiskirjalle. Huomistarhuri kertoo suomalaisesta ilmastopakolaisesta ja punoo kiinnostavalla tavalla yhteen ajankohtaisia teemoja: huolen ympäristöstä, tulevaisuuden ruokatuotannon, tasa-arvon ja mielenterveyden järkkymisen.

Mia Myllymäen Huomistarhuri on valittua ainoana kotimaisena kaunokirjana Tähtivaeltaja-palkinnon ehdokaskirjaksi. Helsingin Science Fiction Seura ry:n luotsaama palkinto luovutetaan edellisvuoden parhaalle Suomessa ilmestyneelle tieteiskirjalle. Lähitulevaisuuteen sijoittuva Huomistarhuri kertoo suomalaisesta ilmastopakolaisesta ja punoo kiinnostavalla tavalla yhteen ajankohtaisia teemoja: huolen ympäristöstä, tulevaisuuden ruokatuotannon, tasa-arvon ja mielenterveyden järkkymisen.

Palkintoraati luonnehtii Huomistarhuria näin:

"Tavanomaisista maailmanlopun kertomuksista poiketen Huomistarhuri kuvaa tuhon jälkeisen ajan uutta yhteisöllisyyttä. Kestävään kehitykseen, tasa-arvoon ja luonnon kunnioittamiseen pohjautuvassa ekoutopiassa etsitään tuoreita elämisen malleja ja arvoja. Kaikki eivät kuitenkaan osaa luopua menneisyyden murheista ja sisäistää toivon ja elpymisen oppeja. Edes utopiassa ei vältytä ristiriidoilta."

Voittaja julkistetaan huhti-toukokuussa.

Mia Myllymäki (s.1985) on kokkolalainen kirjailija ja kemiantekniikan insinööri. Huomistarhurissa hän unelmoi maailmasta, jossa tulevaisuutta rakennetaan yhdessä – tasa-arvoisina ja kestävästi.

Lue lisää.

Takaisin blogiin