Ajankohtaista

Maija Vilkkumaan elämäkerta julkaistiin Helsingin Kirjamessuilla

Maija Vilkkumaan elämäkerta julkaistiin Helsingin Kirjamessuilla

18.10.2022

Taiteilijaystävysten Maija Vilkkumaan ja Miina Supisen yhdessä kirjoittama aito ja avoin elämäkerta julkaistiin Helsingin Kirjamessuilla lauantaina 28.10. Vilkkumaa on kirja paitsi Suomi-rockin valtionaisesta ja hänen musiikkinsa taustoista, myös Suomesta, laulujen tekemisestä, sukupuolesta ja musiikkibisneksestä. Se kertoo myös rakkaudesta, perheestä ja ystävyydestä. Maija Vilkkumaa halusi kertoa kirjassa elämästään niin kuin kertoisi hyvälle ystävälle. 

Tämän kirjan kirjoittaminen on ollut ajoittain raskasta, mutta voittopuolisesti riemukasta. Oman elämän tapahtumia ei aina jaksaisi muistella tai ainakaan kirjoittaa ylös, mutta samalla elämän piirtyminen tarinaksi on voimallinen kokemus”, Vilkkumaa kirjoittaa.

Miina Supinen kertoo, että hänen tehtävänsä on ollut kannustaa ja kirkastaa muistelmia, jotka on tehty Maijan sanoista ja ajatuksista.

Maija rakastaa maailmaa, sen loputonta kauneutta, monimutkaisuutta ja ristiriitaisuutta, ja haluaa kertoa muillekin, miltä se hänestä näyttää. Se kuuluu jokaisessa hänen kappaleessaan, karuissa ja vihaisissakin, niissä ehkä kaikkein selvimmin. Ja nyt tässä kirjassa.

Takaisin blogiin